text.skipToContent text.skipToNavigation

Optimalisatie van het nieuwe sokkelsysteem VX Rittal

Het nieuwe sokkelsysteem VX is sinds twee jaar op de markt. Dus het is tijd om de praktische ervaring te analyseren om het sokkelsysteem VX nog beter te maken.

Naast de reeds bekende voordelen
  • Meer ruimtewinst - omdat het hele sokkelbereik praktisch kan worden gebruikt
  • Meer montagegemak - dankzij snellere bevestiging met behulp van reeds geïntegreerde moeren
  • Meer flexibiliteit - dankzij het uitgebreide assortiment aan uitbreidingscomponenten
komen nu de aanzienlijk verbeterde stabiliteit en vereenvoudigde handling bij het rijtje. De sokkelplinten voor en achter worden nu seriematig vanaf de voorzijde geschroefd. Dit zorgt voor nog meer veiligheid en stabiliteit en maakt nog steeds een snelle en eenvoudige toegang tot het binnen de sokkel aanwezige kabelmanagementniveau mogelijk. Het geoptimaliseerde VX-basissysteem is daarnaast ook 100% compatibel met de vorige versie.

Rittal_sokkelsysteemVX

Vanaf nu levert Rittal het geoptimaliseerde sokkelsysteem VX die de vorige versie van het sokkelsysteem VX vervangt.

Deze optimalisatie heeft alleen betrekking op het VX-sokkelsysteem in plaatstaal.

De sokkelplinten met borstelstrip en de sokkelplinten geventileerd (beide 100 mm hoog) blijven ongewijzigd.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Rittal AX KX
De nieuwe compacte en kleine behuizingen AX en KX van Rittal bieden een eenvoudigere en snellere montage en een hogere flexibiliteit en zekerheid. Rittal heeft hiervoor haar AE herontwikkeld in lijn met de vereisten van Industrie 4.0. Deze lancering onderstreept de digitale transformatie van een gestandaardiseerd product dat al meer dan 50 jaar wordt vervaardigd. Met meer dan 35 miljoen geproduceerde AE behuizingen is dit het populairste compacte kastsysteem ter wereld.
Lees hier verder
Phoenix Contact ClipX
De schakelkastbouw wordt gekenmerkt door een hoog aandeel aan proceskosten. Dit is een ideaal aanknopingspunt om de efficiëntie in de productie van machines en installaties te verbeteren. De schakelkastbouw is een voorbeeld van de uitdagingen van de productie-industrie in hogelonenlanden: het spanningsveld tussen groeiende aanspraken en beperkt bruikbare oplossingsbenaderingen.
Lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Siemens Sitop
Siemens brengt een nieuwe productlijn van bijzonder krachtige en robuuste voedingen op de markt: De apparaten in de SITOP Power PSU6200-serie kunnen voor tal van doeleinden worden gebruikt en bieden uitgebreide functies voor gerichte diagnostiek, snelle installatie en betrouwbare werking.
Lees hier verder