text.skipToContent text.skipToNavigation

Geoptimaliseerde processen in de schakelkastbouw



​​​​​De schakelkastbouw wordt gekenmerkt door een hoog aandeel aan proceskosten. Dit is een ideaal aanknopingspunt om de efficiëntie in de productie van machines en installaties te verbeteren.

 De spanningsvelden in de schakelkastbouw

 

De schakelkastbouw is een voorbeeld van de uitdagingen van de productie-industrie in hogelonenlanden: het spanningsveld tussen groeiende aanspraken en beperkt bruikbare oplossingsbenaderingen.

Door steeds kortere leveringstijden en stijgende concurrentiedruk zijn foutloze productieprocessen vereist. Bestaande methodes en processen kunnen echter de nieuwe uitdagingen in de schakelkastbouw niet aan. De oplossing bestaat in de overname van industriële productieprincipes.


 

                                         Het ClipX-concept

 

Phoenix Contact ontwikkelt in het kader van het ClipX-concept een oplossingenprogramma, dat rekening houdt met alle relevante bedrijfsprocessen in de schakelkastbouw en deze systematisch doorlicht.

Daarbij zal het ClipX-concept op beproefde kerntechnologieën alsmede op een brede kennis op het gebied van techniek, IT-integratie, productie en logistiek gebaseerd zijn.


Klemmenstrookvervaardiging

                                                      Klemmenstrookservice 

Klemmenstrookservice

De aanspraken in de schakelkast- en schakelinstallatiebouw worden bepaald door de productie van grote series enerzijds, en het dynamische individuele bedrijf anderzijds. Hierbij moet de kosteneffectiviteit en de tijdige voltooiing gegarandeerd zijn.

Als partner van de schakelinstallatiebouw heeft Phoenix Contact niet alleen alle producten voor de beste schakelkasten, maar geeft ook ondersteuning door een groot aantal diensten. Met name onze klemmenstrookproductie helpt om opdrachtpieken flexibel te verwerken of de klemmenstroken just-in-time aan een serieproductie toe te voeren. De compleet gemonteerde, gemarkeerde en van toebehoren voorziene klemmenstroken moeten alleen nog ingebouwd en aangesloten worden.

​​​​​​​Werknemerassistentiesystemen

                                               Een moderne pick-by-light-werkplek

 

De omzetting van een pure werkplaatsmontage, waarbij de werknemer een schakelkast compleet opbouwt, tot het gepulste uitrustingsproces van de montagerail dat steunt op werkverdeling kan alleen al kosten besparen. Voor de "in-house" montagerailuitrusting met handmatige werknemerplekken ontwikkelt Phoenix Contact samen met de Ruhr Universität Bochum op maat gemaakte oplossingen.

Hier worden nieuwe concepten voor de beschikbaarstelling van het materiaal, de communicatie van de werkplekken met elkaar, de integratie van MES-systemen, de kwaliteitscontrole en de regeling voor op het juiste moment beschikken over materiaal met behulp van buffermagazijnen, de ergonomie en veel meer ontwikkelt. Met behulp van pick-by-light-werkplekken wordt de werknemer veilig en efficiënt door het montageproces geleid. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar de toepassing van de technologieën virtual en augmented reality.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Phoenix Contact ClipX
De schakelkastbouw wordt gekenmerkt door een hoog aandeel aan proceskosten. Dit is een ideaal aanknopingspunt om de efficiëntie in de productie van machines en installaties te verbeteren. De schakelkastbouw is een voorbeeld van de uitdagingen van de productie-industrie in hogelonenlanden: het spanningsveld tussen groeiende aanspraken en beperkt bruikbare oplossingsbenaderingen.
Lees hier verder
Phoenix Contact Valvetrab
Schakelhandelingen zijn met afstand de meest voorkomende oorzaak voor overspanningen. Een effectieve beveiliging tegen deze dynamische storingsbronnen verkrijgt u met overspanningsbeveiligingsmodulen Type 2. Of het nu een industriële of een woonomgeving betreft, een Type 2-beveiliging zorgt voor de basisbeveiliging van uw installaties en apparaten.
Lees hier verder
Danfoss VLT FC302
Deze robuuste frequentieregelaar is ontworpen voor een lange levensduur en werkt altijd effectief en betrouwbaar, ook in de meest veeleisende toepassingen en in de meest uitdagende omgevingen. De VLT® AutomationDrive benut alle mogelijkheden van het nieuwe digitale tijdperk, zodat hij volledig aan de vereisten van uw toepassingen voldoet en uw processen gedurende de gehele levenscyclus optimaliseert.
Lees hier verder