text.skipToContent text.skipToNavigation

Festo Simplified Motion


Voor toepassingen waarbij de eenvoud van pneumatiek gewenst is, maar een elektrische aandrijving meer flexibiliteit biedt, is de Simplified Motion Series de perfecte oplossing. De geïntegreerde aandrijving van mechanische as, motor en besturing is geoptimaliseerd voor eenvoudige punt naar punt beweging. 

​​​​​​​


Voordelen t.o.v. pneumatiek: 

  • Stabiele snelheid, ook in het lage bereik
  • Nauwkeurige positie-instelling
  • Data voor preventief onderhoud


Hoe werkt het?

De Simplified Motion Series voorziet in een snelheid geregelde beweging tussen twee eindposities met daar bovenop de mogelijkheid voor een krachtgeregelde persfunctie. De besturing via twee digitale in-en uitgangen is laagdrempelig en te vergelijken met de werking van een 5/3 ventiel.

FESTO-Beweging-1.jpg
Beweging tussen twee eindposities
FESTO-Beweging-2.jpg
Krachtgeregelde persfunctie

​​​​​​​Vergelijking met andere aandrijfvormen

Voor een eenvoudige punt naar punt beweging is zowel standaard pneumatiek als de simplified motion serie een optie. Bekijk op deze pagina de verschillen om te bepalen welke techniek het beste bij uw applicatie past.
FESTO-EPCS-Andere-Aandrijfvorm300x300.png


Vergelijking met standaard pneumatiek

​​​​​​​
Standaard pneumatiek Simplified Motion Series
Energie bron Perslucht 24V DC
Functie Punt naar punt beweging Punt naar punt beweging
Handmatig instellen Via Pneumatische accessoires Direct op device
Besturing Door middel van digitale IO Door middel van digitale IO vergelijkbaar met pneumatiek. Alternatief via IO-Link
Toepassingsbereik Geschikt voor diverse toepassingen in de industrie
Groot krachtbereik
Hoge snelheden mogelijk
Geschikt voor schone en droge omgeving
Beperkte krachtbereik (max. 750N)
Beperk snelheidsbereik (max. 0,25m/s)

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

SKF Blue Line
Innovatieve kogellagerunits breiden de mogelijkheden voor hygiënisch ontwerp uit en leveren bovendien een hogere betrouwbaarheid, lagere onderhoudskosten en meer duurzaamheid op voor voedings- en drankbedrijven.
lees hier verder
Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Schneider Electric Lexium 32i
De Lexium 32i beschikt over een geïntegreerde servomotor en -aandrijving en is bedoeld voor toepassingen waarvoor een hoge mate van precisie en geavanceerde motorregeling nodig is.
Lees hier verder
Danfoss VLT FC280
Behaal ongekende prestaties met de VLT® Midi Drive FC 280, de evolutie van de populaire VLT® 2800. Profiteer van nieuwe besparingen, dankzij talrijke slimme functies die installatie, gebruik en onderhoud van de frequentieregelaar zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk maken.
Lees hier verder