text.skipToContent text.skipToNavigation

Overspanningsbeveiliging Type 2

​​​​​​​
Krachtig en smal


Een overspanningsbeveiliging Type 2 zou in geen enkele onderverdeling mogen ontbreken. Pas daarmee bereikt u een effectieve beveiliging.

Schakelhandelingen zijn met afstand de meest voorkomende oorzaak voor overspanningen. Een effectieve beveiliging tegen deze dynamische storingsbronnen verkrijgt u met overspanningsbeveiligingsmodulen Type 2. Of het nu een industriële of een woonomgeving betreft, een Type 2-beveiliging zorgt voor de basisbeveiliging van uw installaties en apparaten.


​​​​​​​Uw voordelen

  • laag beveiligingsniveau dankzij varistorgebaseerde beveiligingsschakeling

  • best mogelijke beveiliging tegen overspanning door krachtig afschakelmechanisme

  • hoge kortsluitvastheid tot 50 kA

  • bespaart ruimte, tijd en geld door voorzekeringsvrije toepassing tot 315 A

  • onderhoudsvriendelijk dankzij modulaire steekbaarheid van de beveiligingsmodulen

Wereldwijd de smalste overspanningsbeveiliging Type 2

phoenix-valvetrab-2.jpg

​​​​​​​VALVETRAB SEC is met een bouwbreedte van slechts 12 mm per kanaal de smalste Type 2-overspanningsbeveiliging ter wereld. Op een bouwbreedte van slechts 48 mm realiseert u een uitstekende beveiliging tegen overspanningen in 5-draads systemen.

Het beveiligingsmoduul biedt een beveiligingsniveau van 1,5 kV. Het voldoet daarmee ook aan de eisen voor een apparaatbeveiliging Type 3. VALVETRAB SEC begrenst spanningspieken zodanig, dat machines, installaties en huishoudelijke apparaten niet meer beschadigd raken.

​​​​​​​Bij industriële en gebouweninstallaties met extern bliksemstroombeveiligingssysteem is de overspanningsbeveiliging Type 2 de tweede beveiligingstrap na de bliksemstroombeveiligingsmodulen Type 1. Het overspanningsbeveiligingsmoduul zorgt voor beheersing van kortsluitstromen tot 50 kA. U kunt het Type 2-beveiligingsmoduul voorzekeringsvrij toepassen tot een nominale stroom van de hoofdzekering van 315 A.

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Phoenix Contact Axioline
De modulaire proxy Axioline P van Phoenix Contact koppelt PROFIBUS PA-segmenten direct met een PROFINET-netwerk. Het modulair opgebouwde station communiceert via een kopstation met een PROFINET-besturing, bijv. een Distributed Control System. Naar keuze kunnen er maximaal acht PROFIBUS PA-segmenten compact op de afzonderlijke proxy-uitgangen worden aangesloten. Voor de stoorvastheid van de afzonderlijke segmenten staat een bijbehorende schermaansluittechniek ter beschikking.
Lees hier verder
Phoenix Contact ClipX
De schakelkastbouw wordt gekenmerkt door een hoog aandeel aan proceskosten. Dit is een ideaal aanknopingspunt om de efficiëntie in de productie van machines en installaties te verbeteren. De schakelkastbouw is een voorbeeld van de uitdagingen van de productie-industrie in hogelonenlanden: het spanningsveld tussen groeiende aanspraken en beperkt bruikbare oplossingsbenaderingen.
Lees hier verder
Pilz PSENOpt II
Pilz maakt het portfolio met lichtscherrmen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor vinger- en handbescherming, maar vanaf nu ook als lichaamsbescherming. Dankzij hun hoge robuustheid bieden de PSENopt II-sensoren bescherming tegen schokken, botsingen en trillingen en zijn daardoor geschikt voor gebruik in veeleisende industriële omgevingen. Ze zijn geschikt voor de beveiliging van verpakkingsmachines, persen, toegang tot robotcellen, en zoveel meer.
Lees hier verder
Danfoss VLT FC280
Behaal ongekende prestaties met de VLT® Midi Drive FC 280, de evolutie van de populaire VLT® 2800. Profiteer van nieuwe besparingen, dankzij talrijke slimme functies die installatie, gebruik en onderhoud van de frequentieregelaar zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk maken.
Lees hier verder