text.skipToContent text.skipToNavigation

HMI Unified Comfort Panels Siemens SIMATIC WinCC


Om de uitdagingen van digitalisering in mechanische engineering en installatiebouw aan te gaan, moet u innovatieve bedieningsconcepten kunnen implementeren. Dat lukt, vandaag en morgen, op onze nieuw SIMATIC HMI Unified Comfort-panel. Wat zijn de indrukwekkendste troeven van onze nieuwe generatie control panels?

Een goed HMI-panel biedt u al de mogelijkheden en vrijheid die u nodig heeft om exact die innovatieve bediening te realiseren die uw gebruikers vereisen. Gebruikers willen namelijk overal toegang tot de fabriek hebben, via elk device, en de machines daaruit krachtiger dan ooit kunnen aansturen, met één enkel systeem.

U maakt die bediening waar, dankzij de combinatie van de totaal herdachte visualisatiesoftware WinCC Unified V16 Comfort en de nieuwe, erg krachtige en flexibele HMI Unified Comfort-panels. Laat ons even de troeven van die laatste overlopen.Even makkelijk te bedienen als een smartphone

Alles begint bij de bediening zelf. De hoge usability van een smartphone is vandaag de benchmark voor wat de industrie verwacht. Elk HMI Unified Comfort-panel zet dan ook Multitouch-technologie in, die het bedienen van het scherm zowel elegant als eenvoudig maakt. U kunt het glazen touchscreen even vlot aansturen als uw telefoontoestel of tablet, met meerdere vingers tegelijk. Bovendien zijn de panels erg vlot leesbaar, dankzij de excellente kleuren, de hoge resolutie en het grote contrast.

De control panels vallen trouwens ook te bedienen met werkhandschoenen aan én ze herkennen bedieningsfouten, bijvoorbeeld wanneer iemand per ongeluk het scherm aanraakt met de bal van zijn hand.


Meer kracht en functies, om meer te doen

De control panels laten zich niet alleen uitstekend bedienen, ze bieden ook veel meer kracht. Daardoor kan het paneelsysteem erg snel visualiseren én veel grotere applicaties dan voorheen hosten.
Bovendien zijn de controle panels voortaan compatibel met Industrial Edge, wat de waaier aan mogelijkheden nog breder maakt. Zo kunt u voortaan data direct op een machine verwerken en apps op de panels installeren, naast de eigen runtimesoftware van Siemens. Die applicaties werken zeer vlot, dankzij de grote rekenkracht


Visualisatie makkelijk te schalen

We vertelden u eerder al hoe het nieuwe visualisatiesysteem WinCC Unified Comfort toelaat om volledig, makkelijk en consistent te schalen. Zowel op het vlak van hardware, als software. Zo stappen we met V16 van pixelbeelden over naar vectorbeelden, die erg makkelijk schaalbaar zijn.De bediening valt dan ook moeiteloos op elke schermgrootte weer te geven, zonder enig verlies aan kwaliteit. Daarbij heeft u de keuze uit HMI Unified Comfort-panels in zes formaten, van 7 tot 22 inch. Allemaal bieden ze dezelfde hardware-interfaces en functionaliteit.

U ontwikkelt trouwens ook voor meerdere platformen tegelijk. Eenmaal u componenten in WinCC Unified Comfort hebt gemaakt, binnen de beproefde omgeving van automatiseringssoftware TIA Portal, kunt u die elementen meteen zowel op pc-systemen als op de HMI Unified Comfort-panels gebruiken. WinCC Unified

Comfort en de control panels maken daarbij, als perfect op elkaar afgestemde hard- en software, deel uit van hetzelfde WinCC Unified System.


Veel nieuws, maar ook zekerheid en veiligheid

De HMI Unified Comfort-panels bieden heel wat nieuwe mogelijkheden, maar tegelijkertijd herkent u het Comfort-DNA. Bijvoorbeeld in het gemak van een automatische systeemback-up en de hoge kwaliteit.

Ook geniet u maximale beveiliging, ondanks het feit dat de panels een open structuur kennen en uit te breiden vallen. En dat jarenlang, doordat de beveiligingsupdates rechtstreeks op de apparaten worden gedownload. Net als trouwens de firmware-updates. U werkt dus altijd op de nieuwste, veiligste versie van het paneelsysteem, zonder moeite.


Meer weten of voordelig starten?
U kunt erg voordelig starten, met onze Hardware Starterkit. Die bevat een HMI Unified Comfort-panel, WinCC Unified V16 Comfort, 1,5 m PROFINET-kabel, een geheugenkaart van 32 GB én een beschermende film.


Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

itsme Technical Support antwoordt nooit ‘nee’
Technical Support van itsme is er voor alle vragen over industrial automation. Productspecialisten denken en kijken met de klant mee, op het hoofdkantoor in Nederland én vanaf de vestigingen in het buitenland. Noem het gerust uitdagend om in zo’n rap veranderende wereld alle kennis direct paraat te hebben. Maar goed, uiteindelijk is het z’n team daar wél om te doen, vertelt William van Heel van itsme. “Hoe gaaf is het, wanneer de klant snel weer verder kan.”
Lees hier verder
Innovatief Trainingsprogramma Universal Robots
Het project waar Marius Nodiș, cobot-specialist bij ES Elektro in Roemenië, momenteel aan werkt, zal waarschijnlijk de ontbrekende schakel worden tussen de fabrikanten van coöperatieve robots en hun eindbegunstigden. Of een industrieel bedrijf nu één, tien of honderd coöperatieve robots aanschaft: ze ontvangen een handleiding voor elk van deze robots.
Lees hier verder
Siemens TIA Portal V16
De schakelkastbouw wordt gekenmerkt door een hoog aandeel aan proceskosten. Dit is een ideaal aanknopingspunt om de efficiëntie in de productie van machines en installaties te verbeteren. De schakelkastbouw is een voorbeeld van de uitdagingen van de productie-industrie in hogelonenlanden: het spanningsveld tussen groeiende aanspraken en beperkt bruikbare oplossingsbenaderingen.
Lees hier verder
TIA Selection Tool
Configureren in een handomdraai! Natuurlijk heeft u altijd de optimale configuratie nodig om uw project te plannen Voor uw toepassing bieden wij nu een naadloze integratie met de Siemens TIA-selectietool om alle projectplanners, beginners en experts te ondersteunen. Geen gedetailleerde portefeuillekennis nodig. TIA Selection Tool is beschikbaar als een geïntegreerd onderdeel van ons platform.
Lees hier verder